Fedtprocentmåling

Kroppen består af forskellige vævstyper, der indbefatter muskler, fedt, indre organer og knogler. Fedtprocenten viser hvor stor en procentdel af din totale kropsvægt, der består af fedtvæv. 

Mange bruger vægten som mål for, hvor godt det går med træning eller kost. Andre bruger spejlet og nogle helt andre bruger målebånd. Og så er der dem, der bruger fedtprocenten. Der er fordele og ulemper ved alle former for mål, men der er ingen tvivl om at fedtprocenten er et rigtig godt mål for din kropssammensætning.

Fedtprocenten måles ved hjælp af en fedtprocentmåler. Måleren ligner en ”badevægt” og deltageren stiller sig op på vægten uden sig sko og strømper. Alder, højde og køn indtastes, hvorefter en meget lav elektrisk strøm sendes gennem kroppen*). 

Fedtprocenten beregnes på grundlag af  fedtmasse, knoglemasse og muskelmasse, andel af vand i kroppen samt BMI.

Måling af fedtprocenten bør udelukkende benyttes til at sige noget om den enkelte deltagers fedtprocent, og kan bruges til at vise ændringer over tid. Målingerne bør altså ikke sammenlignes med andre deltageres målinger.

Hjørring Helsestudie tilbyder fedtprocentmåling til kr. 25,- pr. måling og måles altid forud for et træningspas.
Kontakt receptionen såfremt du ønsker at få målt din fedtprocent.

 

*) Tilbydes ikke til folk med pacemaker

Nyheder

Team Vendia Walk

Formålet er at tilbyde en organiseret og overkommelig motionsform der kan give interessen for en mere aktiv livsstil. Alle kan være med, hvilken ambition du har med at gå kan være forskelligt, men kan udvikle sig gennem fællesskabet i Team Vendia Fitness Walk. Vil du gå korte distancer, lange distancer, træne til at gå en maraton eller forberede dig til en pilgrimsvandring, så vil der være mulighed for dette. Træning og instruktion tager udgangspunkt i det behov du har. Som medlem af Team Vendia Fitness Walk får du mulighed for at deltage i vores gå ture, få træningsplaner og fri adgang til at deltage i alle aktiviteter i Vendia Fitness. Du vil blive en del af et fællesskab. Du kan deltage i de gå relaterede events og foredrag der vil blive arrangeret. ...

læs mere

Sådan gør du - Booking side til hold

Vi har skiftet system og her finder du den nye side til hold booking...

læs mere

© Copyright 2013 - 2015 Vendia Fitness